Skip to content

Onze merken

Kwaliteit is belangrijk. Zoals een lekker gerecht afhankelijk is van de kwaliteit van de ingrediënten, zo begint een goede nachtrust met de kwaliteit van het bed. Net daarom kiezen we bij Dams & Co voor hoogwaardige merken zoals onder andere Schramm, Röwa en Profine. Naast deze merken, die een zekere naambekendheid hebben, bieden wij u een gamma eigen producten aan onder het label “Mezza Luna”. In dit merk zit meer dan 40 jaar ervaring in de ontwikkeling en de productie van matrassen en boxsprings vervat. Wij sturen hier het ganse traject : van keuze van leveranciers van de grondstoffen en materialen tot het uiteindelijk afgewerkte product gebeurt alles volgens onze normen en kwaliteitseisen. Daarom geven wij, op alle Mezza Luna boxsprings en matrassen, een onbeperkte garantie van 5 jaar, mits inachtname van de normale gebruiksvoorwaarden natuurlijk ! Alle Mezza Luna producten worden trouwens vervaardigd in België, dat is op zich al een waarborg voor kwaliteit en betrouwbaarheid .

Bedden, Boxsprings & Matrassen

Als het over techniek gaat is het Duitse merk Schramm de absolute top in ons vakgebied . Als enige fabrikant in Europa gebruikt Schramm oventhermisch geharde veren voor de matrassen Mythos en Divina . Deze veren worden met de hand in de matraskernen geplaatst volgens een specifieke samenstelling die een optimale ondersteuning van alle zones van het lichaam garandeert . Door gebruik te maken van 7 (!) verschillende draaddiktes biedt Schramm in deze matrassen 5 verschillende comforttypes aan, aangepast aan alle gewichtsklassen . Alle Schramm produkten zijn TÜV getest en goed bevonden, als bedrijf behoort Schramm tot Duitslands top op het vlak van design en ontwikkeling en heeft hiervoor ook al verschillende “awards” gekregen . Dams & Company is al 20 jaar trotse verdeler van dit merk . U vindt meer informatie door te klikken op het logo .

Over ons huismerk Mezza Luna raken we moeilijk uitgepraat, het is ons paradepaardje en dat willen we ook uitdragen. Als resultaat van meer dan 30 jaar ervaring in de samenstelling en de productie van boxsprings, bedden en matrassen kan ons huismerk concurreren met alle “merkproducten” in ons vakgebied. Mezza Luna boxsprings en matrassen zijn trouwens producten van Belgische makelij en daar zijn we terecht erg trots op. De boxsprings onderscheiden zich door de quasi onbeperkte mogelijkheden op het vlak van maatvoering, design en aankleding en laten zich bijgevolg in elk interieur probleemloos integreren, de matrassen zijn pareltjes van comfort en afwerking en dat alles voor zeer toegankelijke prijzen. U vindt meer informatie door te klikken op het logo.

Wij stonden mee aan de wieg van dit 100 % Belgisch product. Een knap staaltje van de ambachtelijke manier van matrassen maken : kwalitatief hoogstaande componenten, edele materialen en een sublieme afwerking zorgen voor zalig slaapcomfort. Met een eenvoudige klik op het logo vindt u meer informatie.

Lattenbodems

De lattenbodems van Röwa zijn uniek in hun genre : volledig opgebouwd uit massief beukenhout uit eigen bossen ! Het familiale karakter van dit bedrijf staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid, hierin worden geen concessies gedaan, integendeel, er wordt constant geïnvesteerd in techniek en ontwikkeling, in samenwerking met vooraanstaande wetenschappers op het vlak van ergonomie en fysionomie. Wilt u meer weten ? Een simpele klik op het logo en u ontdekt alle unieke eigenschappen van dit Duitse A-merk.

Waterbedden

Hoewel het waterbed niet meer de grote “hype” is van pakweg 20 jaar geleden blijft het een constante in ons aanbod . Wie van jongsaf gewend is aan het slapen op water zal hier niet snel van afstappen ! Profine is ook weer een 100 % Belgisch bedrijf, kwaliteit en flexibiliteit dragen zij hoog in het vaandel. Zij waren ook de eersten die het waterbed een totaal nieuwe look gegeven hebben met het concept “2sleep”.  Een ander uniek technisch hoogstandje is trouwens de “Zen-sleep” stabilisatie, deze zorgt ervoor dat het waterbed zijn stabiliteit voor de volle 100 % houdt gedurende vele jaren. Profine is trouwens de enige fabrikant in zijn genre die 10 jaar garantie geeft op deze nieuwe generatie waterbedden ! Klik op het logo voor meer informatie.

Bedlinnen – Dekbedovertrekken

“Kunstateliers Slabbinck” uit Brugge, al meer dan 100 jaar bezig met textiel en borduren heeft een prachtige collectie bedlinnen gecreëerd waarvan wij één van de trotse verdelers zijn. Het fijnste satijn, in diverse kleuren, kan volledig gepersonaliseerd worden zodat u de slaapkamer een échte “personal touch” kan geven. Klik op het logo voor alle informatie over de collectie van Merel Slabbinck, ondertussen al de vierde generatie in dit familiale bedrijf.

Nog een bekende naam uit de Belgische textielindustrie, van oudsher wevers en confectionneurs van katoensatijn en perkaal. Lysdrap, het vroegere Dewerchin, brengt leven en kleur in de slaapkamer met kwalitatieve stoffen en eigentijdse dessins. Wij hebben altijd de meest recente dessins in huis. Door op het logo te klikken vindt u meer informatie.

Als er al één oer-Belgisch product bestaat dan is het zeker het linnen. De vlasvelden aan de Leie hebben al menig schrijver en filmmaker geïnspireerd. Vlas en linnen zijn onlosmakelijk verbonden met West-Vlaanderen en dat is dus ook de bakermat van dit bedrijf. Al meer dan 60 jaar maakt dit bedrijf bed- en tafellinnen voor zowel horeca als particulier . Klik op het logo om deze schitterende collectie te bekijken.

Schlossberg is, behalve zijn “edele” benaming ook een “edel” merk. De mooiste kwaliteiten katoensatijn en een uitgebreid assortiment kleuren met prachtig gestileerde tekeningen laten u toe uw slaapkamer een hoogstpersoonlijke uitstraling te geven. Meer info vindt u met een simpele klik op het logo.

De creaties van deze exuberante ontwerper hoeven geen verdere uitleg. Gedrukt op het mooiste satijn geven zij kleur en stijl aan uw slaapkamer. U vindt alle actuele dessins met één klik op het logo.

Fischbacher staat voor uitzonderlijke kwaliteit gekoppeld aan verfijnde dessins. Voor uw persoonlijke sprookje van duizend-en-één-nacht is dit de beste keuze ! Voor de volledige collectie klikt u eenmaal op het logo.

Hoewel de naam het niet doet vermoeden is dit een op-en-top Belgische collectie, met aangepaste dessins voor de Belgische consument, zowel geweven als gedrukt. Een mooie hedendaags assortiment, zowel in perkaal als in katoensatijn en vooral : uit voorraad leverbaar ! U vindt het hele assortiment onder het logo.

Het Italiaanse merk “Mirabello” is door de kenners vooral gewild omwille van zijn mooi gestileerde bloemendessins. Uitbundige tekeningen met frisse kleuren geven uw slaapkamer een heerlijk frisse uitstraling. De mooiste dessins vindt u onder het logo.

Hoeslakens & Matrasbeschermers

Formesse is dé referentie als het gaat over de aankleding en de verzorging van uw matras. Met de hoeslakens uit dubbel-jersey, in 56 kleuren en in alle mogelijke maten, uit de “BellaDonna”-collectie kan u beslist een mooie combinatie maken met uw dekbedovertrek. Matrasbeschermers, zowel in gewoon katoenmolton als met een waterdichte polyurethaanlaag houden uw matras in perfect hygiënische staat zodat u er zo lang mogelijk plezier aan beleeft. Klik op het logo voor het volledige assortiment.

Bijzonder Bedtextiel

SmartSleeve, het paradepaardje van het Belgische Bekaert Deslee, is het resultaat van doorgedreven onderzoek naar alles wat uw slaap negatief kan beïnvloeden. Voor de meeste rustverstorende factoren biedt deze revolutionaire matras- en/of kussenbeschermer een oplossing : allergieën, muggen, gevoeligheid voor koude/warmte, overmatig transpireren, stress, incontinentie : al deze elementen worden stuk voor stuk bestreden met een wetenschappelijk onderbouwde methode. Gedetailleerde uitleg vindt u onder het logo.

Kasten en andere meubelen

Uw slaapkamer (her)inrichten met praktische, functionele en tegelijkertijd mooie meubelen ? Dat kan met de collectie van Caccaro : kleerkasten, commodes en nachttafels in hoogglanslak of gewoon mat of zelfs in fineerhout, Italiaans design, subliem afgewerkt, aan betaalbare prijzen. Een volledig overzicht van de collectie vindt u als u op het logo klikt .