Mezza Luna, onze huiscollectie

Deze lijn is ontstaan uit meer dan 40 jaar ervaring in ontwikkeling en fabricage van matrassen en boxsprings en vooral vanuit de behoefte naar een product waarin alle goede eigenschappen van de beste materialen verenigd zijn, zonder compromissen, met enkel de focus op kwaliteit en duurzaamheid .

Wij zijn er trots op te kunnen zeggen dat alle Mezza Luna producten, zowel de matrassen als de boxsprings, van Belgische makelij zijn, gebaseerd op tradities en vakmanschap en met veel respect voor het ambachtelijke .

Alle Mezza Luna matrassen zijn op dezelfde rijkelijke manier afgewerkt met natuurzijde (250 g/m²) en zuivere scheerwol (500 g/m²). De wol geeft een heerlijk zacht ligcomfort en de natuurzijde zorgt voor een optimale afvoer van transpiratievocht . De matrassen zijn bekleed met een double jersey gebreide stof op basis van katoen en viscose (viscose is een natuurlijk product op basis van plantaardige vezels).

Alle Mezza Luna producten zijn 100 % gewaarborgd voor 5 jaar.

Mezza Luna Boxsprings

In onze collectie boxsprings onderscheiden we 3 types. Voor elk type gebruiken we een zelfdragend* houten frame. Deze frames verschillen voor de drie types enkel in hoogte, de inhoud, met andere woorden : het vereninterieur, is voor alledrie identiek .

Basic C

Hardside frame, 18 cm hoog met een “cuvette” (opstaande rand) van 3 cm, totale hoogte is 21 cm.

Classic I C

Softside frame, 23 cm hoog met “cuvette” van 3 cm, totale hoogte is 26 cm.

Classic II C

Softside frame, 28 cm hoog met “cuvette” van 3 cm, totale hoogte is 31 cm.

In combinatie met onze ruime keuze aan poten bepaalt u zelf het uitzicht en de hoogte van uw bed. Voor de bekleding kan u kiezen uit een onbeperkte collectie stoffen, kunstleders of zelfs echt leder .

* Zelfdragend : betekent in dit geval dat het frame stevig genoeg is om te kunnen steunen op slechts 4 poten . De meeste gangbare boxsprings dienen ondersteund te worden door minimaal 6 poten omdat de constructie niet stevig genoeg is of, in sommige gevallen, slechts bestaat uit een eenvoudige plaatbodem.

Mezza Luna Hoofdborden

Wij hebben standaard een uitgebreid aanbod hoofdborden , meer dan 24 modellen. Van al deze hoofdborden bepaalt u ook weer zelf de bekleding en ook maten kunnen aangepast worden aan uw wensen, meestal zelfs zonder meerprijs. Enkel voor hoogtes boven 120 cm wordt een kleine meerprijs aangerekend.

Mezza Luna Matrassen voor boxsprings

Ons aanbod matrassen op boxsprings bestaat uit:

Palermo

Pocketveren: interieur met aparte verpakte veertjes. De zakjes zijn vervaardigd uit “needle-punch” nonwoven i.p.v. het goedkopere “spunbond”. Dit is vooral belangrijk voor de levensduur en het geluidloze doorveren van uw matras. De zakjes zijn in het midden met elkaar verlijmd waardoor het geheel een zeer grote puntelasticiteit krijgt. Door het gebruik van wisselende draaddiktes krijgen we een geheel dat het juiste comfort biedt op de juiste plaatsen: stevig in het bekken, soepel in de schouders. De vereninterieurs kopen wij aan bij een belangrijke Zweedse fabrikant, leverancier van de meeste Scandinavische topmerken, en worden gegarandeerd voor een periode van 10 jaar tegen draadbreuk of voortijdig doorzakken (bij normaal gebruik). Verkrijgbaar in “soepel”, “medium”, “stevig” en ook “extra-stevig”, telkens in functie van uw lichaamsgewicht.
palermo

Milano

Mini-pocketveren: in grote lijnen vergelijkbaar met de matras Palermo met dit verschil: Palermo wordt vervaardigd met veertjes met een diameter van ± 7 cm terwijl bij Milano veertjes van ± 4 cm diameter gebruikt worden. Door deze kleinere diameter stijgt het aantal veertjes per m2 en dit laat toe een dunnere staaldraad te gebruiken. Dit verhoogt het aanpassingsvermogen aan het lichaam (conformiteit) aanzienlijk. Het resultaat is een soepele ondersteuning die zeer aangenaam aanvoelt. De bekleding van de matras wordt op ambachtelijke wijze aan het interieur “genopt” door middel van lusjes en haakjes, zonder gebruik van lijm of andere kleefstoffen, waardoor de matras zijn maximale souplesse behoudt. Verkrijgbaar in “soepel”, “medium”, “stevig” en ook “extra-stevig”, telkens in functie van uw lichaamsgewicht.
palermo

Capri

Pocketveren: interieur met extra hoge veren (± 15 cm) en een maximaal aantal windingen. Het resultaat is verbluffend en een absolute must voor mensen die houden van soepel slaapcomfort. De extra veerkracht zorgt voor een aangenaam “nestgevoel” en geeft tegelijk een perfecte ondersteuning door voldoende opwaartse druk op die plaatsen waar het nodig is. Verkrijgbaar in “soepel”, “medium”, “stevig” en ook “extra-stevig”, telkens in functie van uw lichaamsgewicht.

capri

Mezza Luna Matrassen voor lattenbodems

In onze collectie matrassen op lattenbodems zitten volgende modellen:

Rimini

Hoogwaardige HR koudschuimkern, 18 cm dik met oppervlakte profilering en dwarskanalen in de soepele schouderzone. Beschikbaar in “soepel”, “medium” of “stevig”.

Legra Balance

Hoogwaardige HR koudschuimkern van 18 cm met in de schouder- en bekkenzone kunststof “Balance” veren die voor een zeer aangenaam soepel comfort zorgen . Beschikbaar in “soepel”, “medium” of “stevig” .